|
|
|
... megannyi pozitív hatással és egészségre gyakorolt előnnyel rendelkezik. Mutatjuk is, melyek ezek!
Az aszalt sárgabarack csakúgy, mint a gyümölcs friss változata, sok béta-karotint tartalmaz, amely A-vitaminná alakul a szervezetben. Ez a vitamin a bőr egészségét hivatott fenntartani. Egyrészt megvédi a bőrt a külső káros tényezőktől, mint amilyen a légszennyezettség is, ... |
2024-04-16 18:13:36 |
|
|
|
|
|
|
... vitaminokban is nagyon gazdagok. A spenót és a brokkoli például bőséges forrása a vasnak és mindkettő remek gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. A paradicsom és a sárgarépa pedig karotint tartalmaz, amely szintén segít a gyulladás csökkentésében.
A gyógynövények - mint például a gyömbér, a fokhagyma és a kurkuma - szintén aktívan hozzájárulnak a gyulladá... |
|
2024-04-02 23:04:06 |
|
|
|
|
|
|
... magyar konyha egyik alapfűszere. Sokféle étellel alkot remek összhangot, és nagyon sokféle előnnyel is bír az egészségünkre nézve.
A gyógynövény olyan bioaktív összetevőket tartalmaz, mint például fenolok, terpének és flavonoidok. A köménynek kiemelkedőek az antibakteriális, az antioxidáns, a gombaellenes és a gyulladáscsökkentő hatásai.
Kiváló forrása a tápa... |
2024-03-22 23:33:09 |
|
|
|
|
|
|
... hozzájárul. Mutatjuk, hogy miért is fogyasszuk rendszeresen ezt a nagyszerű zöldséget!
A spárga tehát rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban is bővelkedik. Olyan vitaminokat tartalmaz, mint a K-, E-, A- és C-vitamin. Ezek közül három vitamin is antioxidánsnak számít, amelyek sokat segíthetnek az oxidatív stressz csökkentésében.
A spárga egy inulin nevű... |
|
2024-03-17 21:21:31 |
|
|
|
|
|
|
... bélgázképződést is. Ezen kívül stimulálja az ízlelőbimbókat, ami viszont növeli a savszekréciót a gyomorban, ezzel pedig az emésztést javítja. A fekete bors egy piperin nevű vegyületet is tartalmaz, amely elősegíti az olyan tápanyagok felszívódását, mint a szelén, a béta-karotin vagy a B-vitaminok.
A kardamom szintén jó emésztési zavarokra, a savasság enyhítésére, az ét... |
|
2024-03-06 23:48:27 |
|
|
|
|
|
|
... zöldségeknek mindenképpen a napi étrend részét kell képezniük, hiszen kulcsszerepük van az egészség megőrzésében és a betegségek elkerülésében. Olyan alapvető vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, amelyek hozzájárulnak az egészséghez és a jólléthez. Segíthetnek bizonyos betegségek elleni védelemben is. Ezeket a táplálékokat a legjobb szezonban megvásárolni. Antioxidánsokb... |
2024-03-03 20:44:45 |
|
|
|
|
|
|
Talán egyetlen más zöldségféle vagy gyümölcs sem tartalmaz annyi vitamint és ásványi sót, mint a lucerna.
A hagyományok szerint először az arabok fedezték fel a lucernát úgy kétezer évvel ezelőtt, s minden élelem atyjának nevezték. Az újabb felfedezés az új... |
2024-03-01 21:15:00 |
|
|
|
|
|
|
... szervezetünk számára az egyik leghasznosabb zöldségféle. Annyi gyógyhatása van, hogy érdemes éjjel-nappal spárgát enni még magas piaci ára ellenére is.
Nagyon alacsony viszont kalóriatartalma, sok benne a vas, a kalcium, a foszfor, a nátrium és a kálium. Nyomelemekben, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag, rosttartalma rendkívül magas.
Népies elnevezései... |
2024-02-27 21:33:47 |
|
|
|
|
|
|
... Szervezete beválasztotta a világ 20 legfontosabb zöldsége közé.
A káposzta különösen gazdag K-vitaminban, klorofillban, E-vitaminban. Kitűnő vas, kalcium- és káliumforrás, de tartalmaz béta-karotint, rostanyagot, folsavat, tiamint (B1-vitamint) is. A legtöbb tápanyagot a sötétebb színű, külső levelek rejtik.
A káposzta rostanyag tartalma serkenti az emészté... |
2024-02-17 21:36:45 |
|
|
|
|
|
|
... magnézium, réz és foszfor is. Béta-karotint és flavonoid is megtalálható benne. Vitaminok közül kiemelkedő mennyiség van A-vitaminból, C-, D-, E- és K-vitaminból. A kivi proleolitsavat is tartalmat, mely javítja a vérkeringést. Figyelemre méltó mennyiségű kalcium, kálium és értékes nyomelem rejtőzik benne.
A kivi azért is jó vitaminforrás, mert szinte kizárólag nyersen ... |
2024-02-16 20:10:05 |
|
|
|
|